Ostan saunasiideriä. Täti kysyy onko minulla paperit ja vaikka vastaan juu, hän ei irrota otettaan sixpäkistä ennenkuin olen latonut kaikki ostokset hihnalle ja kaivanut repeämispisteessä olevasta lompakostani ajokorttini. Tiirailtuaan vuosiluvun epäluuloisen näköisenä, hän puhahtaa ja laittaa fizzit hihnalle. Rakennekynnet kalisevat kuin kastanjetit, kun täti mättää vaihtorahat käteeni.

Hississä peilaan itseäni. Naama meikitön, punainen ja kiiltävä. Kaulassa pari finniä. Mustat tuulipuvun housut ja koirankarvainen takki. Muovisankaiset rillit ja ruikunruskea kortsupipo syvälle päähän vedettynä. No joo, näytän ehkä alaikäiseltä, mutta myös siltä kuin olisin viettänyt viimeyön roskalaatikossa. Toivottavasti elämäni prinssi ei kävele vastaan nyt.

Kotona värjään kulmakarvat ja poljen hetken crosstraineria. Tympäisee polkea hiki hatussa ilman että pääsee mihinkään!  treenaamisen jälkeinen ruoka-annos pitää huolen siitä, että kuntoilusta saatu hyöty on menetetty. Itsekurini on säälittävän vähäistä.

Kulmakarvoista tulee hiukan eriparia. Voi hittolainen, mitä jos mulla on treffit viikonloppuna? Tein itse ja säästin.

Huomenna on perjantai. Laittaakohan nettitreffi-tyyppi viestiä... Saakeli, taas ollaan siinä pisteessä, että odottelen jonkun kaksilahkeisen yhteydenottoa.

Koska lauantai on vapaa, päätän hetkellisessä kapinahengessä ilahduttaa toisessa kaupungissa asuvia ystäviäni vierailulla ja kutsun itseni kylään. En halua koko viikonloppua odotella jotain treffejä, jos niitä ei tulekaan.

Ystäväni toivottavat minut tervetulleeksi ja käyn ostamassa junalipun valmiiksi. Jeah, ravintolaan syömään, viiniä, saunomista, olutta ja paikalliseen yöelämään pörisemään. Kukapa tietää, mitä siellä voi tulla vastaan?

 

Helena